Önemsiz bir meseleden dolayı büyük hakaretler göreceğinize işarettir.
Güzel haberlerin simgesidir. Eğer toprak kuru ve verimsiz görünüyorsa zor günler geçireceğiniz anlamına gelir. Açlık veya hastalık görebilirsiniz.
Elini toprağa vurmak ve toprağı karıştırmak, mücadeleye, ortaklığa ve kazanca yorumlanır.
Bir toprak parçasını çapaladığınızı veya sapanla sürdüğünüzü Toprak insanlara yorumlanır. Çünkü insanlar topraktan yaratılmıştır. Bazı kere hayvanlara, dünyaya ve dünyadaki yaratıklara yorumlanır.

Rüyada yemyeşil bir toprak parçası görmek 

Tahtınız açılarak fevkalade bir saadete nail olacağınıza, toprağı öptüğünüzü görmek, en güvendiğiniz bir kimseden görmek, çalışkanlığınızın ve dürüstlüğünüzün mükâfatını bir gün gelip fazlasıyla göreceğinize yorumlanır.
Toprak üzerinde gezmek veya bastonla yere vurmak hayırlı yolculuğa yorumlanır.
Bir toprak parçası satın aldığınızı görmek, pek yakında kazançlı bir iş tutacağınıza, başkasına ait bir toprak parçasını ekip biçtiğinizi görmek, hayatta kimseden yardım göremeyerek her işinizi kendiniz halletmek ve yürütmek durumunda kalacağınıza işarettir.
Bazı yorumcular toprakta yürümek, mal talep etmektir, bundan dolayı toprağı biriktiren veya yiyen mal biriktirir ve eline mal geçer, demişlerdir.
Yabancı bir diyarda bir toprak parçasına sahip olduğunuzu görmek, çok sevdiğiniz bir kimseden ayrılarak uzun müddet onun hasretini çekeceğinize işarettir.
Toprak insanın ömrü ve hayatıdır. Toprak, rızka, ziraata, açlık ve yardıma yorumlanır. Toprak görmek ihtiyaçların çabukça giderilmesine ve vaadinin yerine getirilmesine yorumlanır.