Düşmanlık ve tartışmaya, kimi insanların terk ettiği ve kimilerinin de aldığı mala, bir yerden bir yere gitmeye, yolculuğa delalet eder.
Rüyada top görmek, düşmanlık ve münakaşa yapmaya bazı kimselerin terk ettiği ve bazılarının da arzu ettikleri dünyaya işarettir. Bazen yolculuğa çıkmaya ve bir yerden diğer bir yere nakletmeye de işarettir.

Başka bir yoruma göre de: 

Rüyada silah topu görmek, bir yerden bir haber alarak çok sevineceğinize ve neşenizin artacağına, top mermisi görmek, hayatta daha tedbirli ve uyanık olmanız ve kimseye güvenmemeniz gerektiğine, top sesi işitmek, bir düşmanınızın alçakça bir saldırısına uğrayarak büyük üzüntüler içinde kıvranıp duracağınıza, çok yakından gelen top sesleri işitmek, evinizin ateşler ve düşmanlar tarafından sarılacağına veya hayatta yapayalnız kalarak kendinizi pek mutsuz hissedeceğinize delildir.
Rüyada çocukların veya futbolcuların oynadığı topu görmek, güzel sesli bir kimse ile tanışacağınızı, müzik merakınızı tatmin için konserlere sık sık gitmek fırsatını bulacağınızı gösterir.
Top, adamla da tabir edilir. Top deri cinsinden olursa, o adam lider veya âlim birisidir.
Bir başka rivayete göre de: Rüyada lâstik veya meşinden yapılmış bir topla oyun oynadığınızı görmek, sevgilinizden veya nişanlınızdan yahut kocanızdan geçici olarak ayrılacağınıza işarettir.