Rüyada terazi görmek, ummadığınız ve beklemediğiniz bir yerden bir haber alarak çok sevineceğinize ve bunun bütün aile efradınızı da memnun edeceğine ve önemli bir konuda karar vermesi gerektiğinize işaret eder.

Rüyada kıyamet terazisi görmek; sırların meydana çıkmasına, delil getirmeye, ferahlık ve sevince, düşmana galip gelmeye, adalet ve insafa delalet eder.

Terazide herhangi bir şey tarttığınızı görmek, her hususta dürüstlükten ayrılmamanız ve sevdiklerinize sadık kalmanız gerektiğine ve kendinizle ilgili önemli bir karar vereceğinize yorumlanır.
Rüyada doğru tartan bir terazi görmek; o beldenin idarecisinin adalet üzere olduğuna, terazinin oku kırılmış ise, idarecinin vefatına işarettir. Bu rüya aynı zamanda, rüyayı görenin de işinde adil ve doğru olduğuna delalet eder.
Terazide bir şey tartarken hileye saptığınızı görmek, dostlarınıza ve yakınlarınıza ayniyle veremeyeceğiniz şeyleri onlardan istemenin yersizliğini bir gün anlayacağınıza işaret sayılır.

Rüyada terazinin bir kefesini kırık görmek; o beldede zulüm ve cefanın artacağına işarettir.
Rüyada yüce Allah’ın huzurunda hesaba çekildiğini, amellerinin terazide tartıldığını ve iyiliklerinin kötülüklerine üstün geldiğini görmek; Allah katında büyük bir ecir ve sevaba delalet eder.
Terazi ve ölçek görmek iman güzelliğine, söz ve işinde adaletten ayrılmamaya, borcu ödemeye, adağını yerine getirmeye, usta yahut mühendise delalet eder.