Sizi her konuda destekleyecek, başınız her sıkıştığında yardım edecek dostlara sahip olduğunuzu işaret eder.

Rüyada zırh giydiğinizi görmek, çok zengin ve mesut bir hayat yaşayacağınıza işarettir.
Zırh giyinmiş adamlar görmek, bazı dostlarınız sayesinde önünüze çıkacak bütün güçlükleri yenerek hayatta başarı sağlayıp mutlu olacağınıza delâlet eder.
Düşmandan korunmaya, Zırh örmek sağlam bir yapı yapmaya, Zırh giymek kaleye, bir yere amir olmaya; Zırh ticaret ve sanatta başarılı olmaya; Zırh yapan kimseyi görmek, güç ve çetin işleri kolaylaştıran kimseye, katılık ve kabalığı yumuşatmaya, bekâr için evlenmeye, hakkı batıldan ayıran yöneticiye delalet eder.

Zırh giymek sıkıntı ama zırhlı birini görmek önemli bir destektir.
Ebu Sait El Vaiz’e göre; rüyada zırh giymek, büyük şerefe ve emniyet içinde yaşamağa işarettir. Rüyada bir evlada delalet eder.
Bir rivayete göre, rüyada zırh giyinen bütün kötülüklerden sakınır
Bir kimsenin rüyada kendi üzerinde demirden bir gömlek olduğunu görmesi, dinin korunmasına işarettir. Bazı tabirciler, bir kimse rüyada bir zırh giyse o kimse mal ve mülk elde eder.

Zırh korkudan emin olmağa ve hanimin hayatına, mal ve menfaate işarettir. Zırh kadın için örtü veya kendisini koruyan kocadır.
Zırh devlet ve saltanata nail olmaktır. Rüyada giyilen zırh, yardımcı erkek kardeşe yahut şefkatli bir çocuğa işarettir. Bazen, zırh mal ve mülktür.