Kendisini zincirle bağlı gören, Allah’ın (C.C) nimetine küfreder.

Rüyada zincir görmek, bugünlerde çok ağır ve meşguliyetli işler görmek zorunda kalarak çok yorulacağınıza işaret eder.
Herhangi bir zincir hâkim yardımcılarına; bir kap içinde zincir görmek ise mala delalet eder. Resulullah (SAV) Efendimiz, “zincire vurulma rüyasından ikrah ederim, boyunduruğa vurulmayı tercih ederim” buyurmuştur.
Bir rivayete göre, rüya sahibinin sonunun geldiğine işarettir. Birine zincirle bağladığını görmek o kimsenin küfrüne ve yoldan sapmasına sebep olur.
Ebu Sait El-Vaiz’e göre prangaya vurulduğunu görmekte hayır yoktur.
Rüyasında tutulup prangaya vurulduğunu gören, büyük sıkıntıya düşer.
Zincire vurulmuş bir mahkûm görmek, para bakımından çok sıkıntılı günlere girmekte olduğunuza işaret eder.
Rüyada boğazında zincir olduğunu gören, kötü ahlaklı bir kadınla evlenir. Eğer bu metal gümüşten ise, kadınlar tarafından eziyet edilir. Altından ise, mal yüzünden zarara uğrar. Bakırdan ise mülk ve eşya yüzünden zarar görür. Eğer kalay veya demirden ise, ticaret ve geçim yüzünden sıkıntıya düşer. Eğer ağaçtan ise zararı bu söylediklerimize göre daha az olur.
Boynunda zincir olduğunu gören kendisine verilen emaneti saklamaz. Ellerinin boğazına zincirle bağlı olduğunu görmek, hasisliğe delalet eder.
Ellerinin zincirlenmiş olduğunu gören, Allah hakkında kusur eder. Boynundan zincirle çekilip götürüldüğünü görmek ayrılığa işarettir.
Elde, ayakta, boyunda ve bütün vücudunda zincirlerle bağlandığını görmek kesinlikle hayra yorumlanmaz.
Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen zincir, ömrü uzun olan kadına ve helal mala işarettir. Bir kimsenin elinde veya yanında görülen zincir, günahtır. Bir kimse boynunda bir zincirin olduğunu görse, ahlaksız ve huysuz bir kadınla evlenir. Zincir islerin durgunluğuna ve çetinleşmesine işarettir. Zincirle bağlandığını gören kimse, üzüntü ve kedere düşer.