Rüyada zehir içtiğinizi görmek, hayatınızda pekiyi olmayan bir değişiklik olacağına, zehirlenmekten kurtulmak, hayatınızın rahat ve huzur içinde geçeceğine işaret eder.

Başkasını zehirlediğinizi görmek ise, büyük bir yük altına gireceğinize, fakat olumlu çabalarınızla bundan kısa zamanda kurtulacağınıza işaret eder.
Bir kimsenin rüyasında kendisine zehir içirildiğini ve vücudunda şişler meydana geldiğini görmesi, meydana çıkan şiş oranında mala nail olmasına işarettir.
Rüyada tanınmış bir kimsenin kendisine zehir verdiğini veya içirdiğini görmek, o zattan gelecek haram mala işarettir.
Rüyada zehir görmek; bir tuzağa düşürülmek üzere olduğunuza dikkatli olmanız gerektiğine yorumlanır.

Rüyada zehirlendigini görmek


İnatçiliga isarettir. Bir kimsenin rüyasinda zehirlendigini görmesi isinde inat ettigine; bir rivayete göre de kederlenecegine, zehirlenerek öldügünü görmek bir hayir isleyecegine delalet eder. Zehir içip sonra kustugunu görmek, kazandigi haram mali elinden çikarmaya; birinin kendisine zehir verdigini görmek, ondan haram mal alacagina; birine zehir vermek ona haram mal vermege isarettir. Bir baska rivayete görede: Bir kimsenin rüyada zehirlenmis görmesi, inat etmeye, üzüntü ve kedere düsmeye; zehirlenerek öldügünü görmek ise, bir hayra erismeye isarettir. Bazi tabirciler zehirlenmek, haram bir mal yemeye isarettir demislerdir.