Rüyada yüzük görmek, iyiye işarettir. Yüzük takmak, yeni bir işe atılıp çok para kazanmaya yorumlanır. Nikâh yüzüğü takmak güzel ve mutlu bir evlilik yapmak demektir.

Rüyada bir. Yakınınıza bir yüzük hediye ettiğinizi görmek, gün geçtikçe sinirli ve geçimsiz bir insan olacağınıza veya tasarlamış olduğunuz işleri bir türlü olumlu bir sonuca bağlayamayacağınıza yorumlanır.
Kendisine üzeri yazılı bir yüzük verildiğini görmek dinde mekruh olan mala sahip olacağına işarettir.
Rüyada yüzük almak veya vermek arkadaşlığa işarettir. Evli birinin rüyada yüzüğünü kaybetmesi veya bekâr birine vermesi, eşiyle arasında meydana gelecek huzursuzluğa işarettir.

Yüzüğünün iki parçaya ayrıldığını gören, kendi eşi ile arasında ayrılık olur.
Nişan yüzüğünüzü kaybettiğinizi görmek, yalnızlık ve mutsuzluk içinde çok sıkıcı günler geçireceğinize veya kocanızdan dul kalacağınıza delildir.
İki taşlı bir yüzüğü olduğunu gören, mala mülke çok düşkün olur. Salîmî’ye göre, parmağına taktığı yüzük, her zaman taktığından başka ise, evlenerek bir çocuk sahibi olmasına delalet eder. Yüzüğünün kaşı kırmızı ise yüreği fesattır.

Size hediye edilmiş bir yüzüğü sattığınızı görmek, kıymetli bir mücevherinizi kaybedeceğinize veya evinize hırsız gireceğine yorumlanır.
Bir mescitte namaz kılarken yüzük bulduğunu gören, iyi bir kadınla evlenir.
Yolda giderken yerde, bir yüzük bulduğunuzu görmek, hayatınızın düzeni bozularak çok sıkıntılı ve kederli günler geçireceğinize işaret sayılır.

Parmağında demirden bir yüzük olduğunu görmek, kuvvete işaret eder. Eğer sarı bakırdan ise, alçak karakterli bir kişiden menfaat görür.
Kendisine altın bir yüzük verilir ve o yüzüğün üzerinde de taş olmayıp sadece nakış veya çiçek gibi süsler varsa, malından ve mülkünden bir şey eksilir veya işinden çıkarılır. Yakut bir yüzüğü parmağına taktığını görenin eşi kız doğurur ve çocuk çok yaşamaz. Eğer eşi hamile değilse, hamile kalır; eğer rüya sahibi bekâr ise, sokağa atılmış bir kız bularak onu evlat edinir. Yüzüğünün kaşını zebercedden gören çok yaşar. Altından burma veya zincir gibi bir yüzük taktığını gören, bir işe başlar fakat o işten zarar görür.