Rüyada yağmur görmek daima iyiye yorumlanır. Rüyada görülen yağmurdan zarar meydana gelmediği takdirde, hayra ve rızka, fırtına ile karışık yağmur yağdığını görmek, sıkıntılı ve hüzünlü bir gün geçireceğinize yorumlanır

Sakin bir hava ile yağmur yağdığını görmek, büyük bir sevinç ve hoş bir sürprizle karşılaşacağınıza, yolda giderken yağmura tutularak sırılsıklam ıslandığınızı görmek, sıkıntılarınızdan ve hastalığınızdan sıyrılarak birden bire büyük bir saadete kavuşarak şaşkınlığa uğrayacağınıza işarettir.

Bulunduğunuz şehre tufan halinde yağmur yağdığını görmek, rızkınızın artacağına ve borçlarınızı büyük bir kolaylıkla ödemeye muvaffak olacağınıza, yalnız kendi evinize bolca yağmur yağdığını görmek, evinize hayırlı bir misafir geleceğine veya karınız hamile kalarak size hayırlı bir evlat doğuracağına yorulur.

Gökten taş yağdığını görmek, aileniz efradından birinin başına büyük dertler açacağına veya herhangi bir olay dolayısıyla bütün neşenizin söneceğine, gökten kan yağdığını görmek, bir hata işleyerek büyük bir vicdan azabına uğrayacağınıza işarettir.

Sıcak su, yağmur suyu içtiğinizi görmek, eğer su berrak ye temiz ise, hayır ve berekete, bulanık ve pis ise, bir hastalığa tutulmanız ihtimali bulunduğuna delildir.

Rüyada gökten kılıç yağdığını görmek; bütün insanlar için müptela olacakları cenk, cidal ve düşmanlığa delalet eder. Bazı kere de rüyada yağmur görmek; yüce Allah’ın rahmetine, hak olan İslam dinine, Cenab-ı Hakkın ihsan ettiği ferahlık ve yardıma, Kur’an-ı Kerim’e, ilim ve hikmete delalet eder.