İnsanın rüyada kendisini uykuda görmesi, O kimsenin tembelliğine, işsizliğine yahut istirahatine ve aylak durmasına işaret eder.
Halkı uyuyor görmek; tasa ve kaygıya veya pahalılığa ya da zor ve karışık işlere işarettir.
Bu mana kimse için iyi ve hiç de hoş değildir. Ancak korku ve dehşet içinde bulunan yahut hakkında bir şiddet veya azabın vukuu hatırına gelen kimseler için hoş ve hayırlıdır. Çünkü uyku şiddet ve kederi giderir.
Kendisinin kabristan ve yol üzerinde uyuduğunu görmesi, hastalar için ölüme; sağlam bir adam için, atalet ve aylaklığa, boş oturmağa alamettir.
Rüyada güzel bir mekânda uyumak sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yaşam sürdüreceğinizin, kötü bir ortamda uyumak ise hastalığın ve ayrılığın işaretidir. Rüyada mışıl mışıl rahat bir uyku büyük bir huzuru işaret eder.
Halkı uykuda görmek, kötülük, tasa ve kaygıya veya pahalılık ve karışık işlere işaret eder.
Genç kızlar için uyumak, evliliğe, arka üstü uyumak, işlerin dağınıklığına işarettir.
Tortop olmuş uyuduğunu gören, malını kaybeder, kuvveti eksilir, işlerini nasıl yürüteceğini şaşırır, sağ tarafa yatarak uyumak, hayırlı bir ise işarettir,
Büyük ağaçlar altında uyumak ise, o kimsenin neslini n çoğalmasına işaret eder.
Yüzükoyun uyuduğunu gören toprağa, çocuğa ve mala nail olur
Bazı tabircilere göre, mutlu biri için uyku görmek, hayırlı ve emniyettir. Bir hastanın uykusunda uyuduğunu görmesi iyileşeceğine; savaşta bulunanın uyuduğunu görmesi onun korkusuna ve yenileceğine delalet eder.

Es Salimi’ye göre; 

Uyku rahattır. Uyku rüyası sekiz şekilde tabir olunur: Emniyet, rahat, gaflet, fesat, ölüm, malın gitmesi zaaf ve kuvvet.
Bazı yorumculara göre; uyku Allah’ın (c.c.) insana vacip kıldığı hayırlı işlerden gaflete, dindar ve savaşçı kişiler için mübarek bir yolculuğa, dünya işlerinden uzak kalmaya delalet eder.
Rüyada uyku bastığını, yani uyuklamak üzere olduğunu görmek, korkudan emniyete, asi için tövbeye, kâfir için hidayete, fakir için zenginliğe, yokluktan bolluğa ve düşmandan kurtulmaya delalet eder.
Güzel bir mekânda uyuduğunuzu gördüyseniz, bu, sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yaşam süreceğinizin işaretidir. Kötü bir ortamda uyumak, hastalığın ve kavganın işaretidir.
x